Kurací šalát s tofu

0

Syr tofu, ktorý má základ v sóji, má málo kalórií, je bohatým zdrojom železa a navyše neobsahuje žiadny cholesterol. To z neho robí vynikajúcu surovinu vhodnú na prípravu rôznych jedál. My sme sa ho rozhodli použiť v našom kuracom šaláte.

Potrebujeme (4 porcie, 35min.):

  • 400 g kuracích pŕs
  • 180 g bieleho natural tofu (1 balenie)
  • 160 g zelených olív (1 balenie)
  • 1 papriku
  • 3 paradajky
  • 1/2 ľadového šalátu
  • soľ, čierne korenie
  • mletú červenú papriku
  • olivový olej

 

Nutričné hodnoty:

Postup:
Na panvici sme si rozohriali olivový olej a pridali sme na kocky nakrájané tofu. Jemne sme ho opiekli a dochutili soľou, korením a červenou paprikou. Potom sme ho odložili na tanier.

Na rovnakej panvici sme opražili kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Najskôr sme ich sprudka orestovali (tak, aby žiadna strana nezostala ružová) a potom sme pridali vodu a pri stíšenom plameni sme ich asi 10 min. dusili. Keď kuracie kúsky zmäkli, z panvice sme vyliali vodu a kuracie kúsky sme na panvici ešte chvíľu opekali. Týmto postupom sme docielili chrumkavé kuracie kúsky, ktoré sú vo vnútri krásne mäkké.

Tofu sme spolu s kuracími kúskami zmiešali v miske s nakrájanou zeleninou. Na záver sme všetko preliali olivovým olejom a šalát je na svete!

Prajeme dobrú chuť :)

Share.

Leave A Reply