Pšenová kaša s horúcim ovocím

0

Pšeno patrí medzi veľmi zdravé obilniny. Neobsahuje lepok a je rýchlo stráviteľné. Navyše, jeho príprava je veľmi jednoduchá. Dnes sme pre vás pripravili recept na sladké pšenové raňajky.

Potrebujeme (1 porcia, 20min,):

  • 1/2 hrnčeka pšena
  • 1/3 hrnček mlieka (podľa vášho výberu)
  • trochu trstinového cukru alebo agáve sirupu na dosladenie
  • ovocie podľa chuti – my sme použili ananás a pomaranč
Postup:

  1. Pšeno preberieme, prepláchneme a sparíme. Takto pripravené pšeno dáme do hrnca a zalejeme mliekom.
  2. Pšeno varíme pri miernom plameni za stáleho miešania (treba dávať pozor, aby nám mlieko nevykypelo). Varíme kým pšeno zmäkne. Podľa chuti môžeme pšeno dosladiť.
  3. Zatiaľ, čo sa varí pšeno si na panvici pripravíme horúce ovocie so šťavou. Ovocie podľa výberu zohrejeme a následne podávame spolu s pšenom.

Prajeme dobrú chuť :)

Tip: Pšeno je potrebné pred použitím spariť preto, aby sme sa zbavili jeho horkosti. Pšeno nasypte do hrnca a nechajte si zovrieť vodu. Touto horúcou vodou pšeno 3 krát prepláchnite. Hotovo – pšeno je sparené :)

Share.

Comments are closed.